Wie wil er nu niet een muffin als ontbijt? Deze week kun jij deze overheerlijke gezonde muffins maken, waar geen suiker aan toegevoegd is. De havermout zit boordevol vezels en de eieren zorgen voor eiwitten, waardoor het ook geschikt is als een verantwoord tussendoortje. Het recept is gebaseerd op tien stuks, dus je hebt genoeg om uit te delen (of om lekker voor jezelf te houden ;))!
Heb je dit recept uitgeprobeerd? Deel het dan met de hashtag #HFMrecepten op onze Facebook, Twitter of Instagram. We willen graag jouw creatie zien!
Benodigdheden:
Ingrediënten voor 10 st.
1 banaan
2 eieren
100 ml melk
2 theelepels bakpoeder
125 gram havermout
Handvol blauwe bessen (vers of gedroogd)
1 theelepel kaneel
Snufje zout
Scheutje zonnebloemolie of neutrale olie
Keukengerei:
Muffinvorm
Cupcake papiertjes
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Mix de havermout, de banaan, het bakpoeder, de eieren en de melk samen, zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang.
* Voeg eventueel wat honing toe naar smaak.
3. Voeg de kaneel, een snufje zout en een scheutje olie aan het mengsel toe.
4. Meng de blauwe bessen hier doorheen.
5. Leg de cupcake papiertjes in de muffinvorm en verdeel het beslag gelijkmatig.
6. Bak de havermoutmuffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.
* Check dit met de satéprikker test: de muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
TIP: doe voor de variatie ook eens een klein handje pure vlokken of hagelslag erdoor!