Wat moet je nu doen met zulk grauw weer? Bakken natuurlijk! En wat is nu leuker dan lekker in de weer zijn met gezonde dingen waarvan je de hele week kunt genieten? Voor ons is die vraag niet zo moeilijk ;)
Wij hebben voor jullie een heerlijk recept voor mueslirepen. Het is een recept waar iedereen zijn eigen draai aan kan geven en dat juichen wij ook zeker toe!
Heb je dit recept uitgeprobeerd? Deel het dan met de hashtag #HFMrecepten op onze Facebook, Twitter en Instagram. We willen graag jouw creatie zien!
Benodigdheden:
250 gram havermout
250 gram verse dadels ontpit en zeer fijn gesneden (als je een keukenmachine hebt)
55 gram geraspte kokos
70 gram honing
100 gram amandelen of andere noten of zaden of gedroogd fruit (bijv. cranberries)
1 geklutst ei
* optioneel: 10 gram raw cacao nibs
Keukengerei:
bakblik 28 x 19 cm (of kleiner, maar dan wordt je mueslireep wel hoger)
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verspreid de havermout op de bakplaat en rooster deze 10 minuten. Hussel dit halverwege om.
3. Verhit een koekepan, maar doe hier géén olie of boter in. Rooster hier de noten 2 à 3 minuten in. Blijf ze omscheppen zodat ze niet verbranden.
4. Haal alle ingrediënten bij elkaar en meng dit tot een geheel. Kneed met je handen. Het zou nu mooi aan elkaar moeten plakken. Voeg nog een klein beetje honing toe wanneer het nog niet goed blijft plakken.
5. Vet eventueel je bakblik in en verdeel het mengsel over de bodem. Maak er een 'lap' van door het goed aan te drukken.
6. Maak met een mes voorzichtig duidelijk hoe je de repen wilt hebben.
7. Bak 10 - 15 minuten op 180 graden.