Ingredient
(Biologische) volle kwark
Zout, kruiden en knoflook naar smaak
Komkommer
Verse peterselie
Een groente dat de kleur rood heeft, zoals bijvoorbeeld een rode paprika
Stokbrood
Bereidingswijze
Wat je nodig hebt is een diepe bak, een schone theedoek en een pollepel. Leg de theedoek in de bak en schep de kwark er in. Knoop nu de theedoek met de kwark aan de pollepel en hang deze boven de bak om uit te lekken. De volgende dag kan je het zout, de knoflook en kruiden door het kwark mengsel mengen. En klaar is je roomkaas! Veel gezonder en zonder gekke stoffen die in een kant en klare roomkaas zit!
Snijd het stokbrood in stukjes. Doe een beetje roomkaas op het stukje brood. Knip de peterselie in korte stukjes zodat je daar de snorharen en het mondje van kunt maken. De komkommer stukjes zijn voor de oren en de ogen. Snijd nu een klein driehoekje uit de paprika voor het neusje.