Ingrediënten
• 2 tenen knoflook
• 1 ui
• 2 el olijfolie
• 800 g verse tomaten of uit blik gepelde tomaten.
• 2 eetlepels verse tuinkruiden
(basilicum, peterselie, oregano, tijm), kleingesneden
Bereidingswijze
Snijd eerst de knoflook fijn en vervolgens snipper je de ui.
Verhit de olie in een diepe pan.
Fruit de knoflook en de ui op laag vuur voor ongeveer 5 minuten.
Gebruikt u verse tomaten, ontvel ze dan (inkruisen en onderdompelen in kokend water)
en hak ze grof. Voeg vervolgens de tomaten toe bij de knoflook en de ui en breng ze aan de kook.
Voeg de tuinkruiden er bij en laat het allemaal 30 minuten sudderen.
Blijf af en toe roeren en druk de tomaten stuk. Breng op smaak met zout en peper.
Dit recept is maximaal 2 dagen houdbaar. Heb je nou meer dan genoeg,
bewaar het in de vriezer om er veel langer van te genieten!